Gijs Korthals

 

 

Personalia:

Taak: Service
Woonplaats: Helvoirt

Ervaring:

2018: Service MDC
2021: Service Rallye Breslau
2022: Service TDC
Woonachtig in Helvoirt (tussen Den Bosch en Tilburg). Als hobby; sleutelen aan alles wat een stuur, wielen en een verbrandingsmotor heeft.
Altijd al erg veel interesse gehad in rallysport en na bijna 9 jaar bij Scania Nederland in de werkplaats aan trucks te hebben gesleuteld, ben ik binnen Scania op afdeling scheeps- en industriemotoren terecht gekomen. Jammer genoeg geen sleutelen meer, maar in diezelfde periode was Aart op zoek naar een monteur voor zijn rallyteam. Via Martijn de Bekker (Manne van Janne 2) ben ik in contact gekomen met Aart. Dus toen toch weer sleutelen aan trucks!
In 2018 ging Aart samen met Gert-Jan en Enrico de Morocco Desert Challenge rijden. De truck die hiervoor gebruikt ging worden moest "even" opgefrist worden. Hier zijn we (Aart, Peter, Mario en ik) mee gestart en in april ben ik voor het eerst mee geweest in de service truck, samen met Peter en Mario.
In september 2018 zijn we begonnen met het bouwen van een compleet nieuwe truck! Één jaar later rolde deze vanuit de garage van Auto Service Heesch naar buiten. Corona maakte dat in 2020 de MDC niet doorging. In 2021 hebben we de Rallye Breslau gereden in Polen.
In 2022 zijn we er weer bij in de duinen; de Tunisia Desert Challenge ditmaal!