Bertie Roovers

 

 

Personalia:

Taak: PR
Woonplaats: Nuland

Ervaring:

2018: Service-/pers jeep MDC
2022: Service-/pers jeep TDC
Al sinds Aart betrokken is bij de Dakar volg ik hem tijdens zijn rally’s. Als medewerker van het sportprogramma van de lokale omroep kwam hij regelmatig voorbij in diverse programma’s. Toen Aart met zijn team besloot om in Zuid-Amerika te gaan rijden kwamen er uitzwaai avonden en welkom terug avonden die ik mocht presenteren.

Niet alleen het rijden van de rally, maar het gehele evenement sprak (spreekt) mij enorm aan. Ook het navigeren, de monteurs die het regelmatig met heel weinig rust moeten doen, en al het werk dat er rondom een team verzet wordt.

In 2018 kreeg ik de kans om dit alles eens van dichtbij mee te maken tijdens de Morocco Desert Challenge, en die kans greep ik met beide handen aan. In een Toyota Landcruiser, ingeschreven als Pers-voertuig zag ik samen met Paul van Boekel en Eddy Bens alles van dichtbij gebeuren. “Het mooiste avontuur in mijn leven”! Voor en tijdens de rally was het mijn taak om het team en in het bijzonder Aart zoveel mogelijk publiciteit te geven.

En dan nu TDC 2022.

Ik kijk er erg naar uit om de uitdaging nogmaals aan te gaan met het gehele team. Door de eerdere ervaring in 2018 weet ik een klein beetje wat ik kan verwachten, maar ben ik me bewust dat elke dag vol verrassingen kan zitten..…