dinsdag 7 januari 2014

Dag 2 San Luis - San Rafael

De rally was ZEER zwaar. Aart 28e Maurik 31e en Ton 35e

Onze mannen hebben het TOPPIE gedaan. 

Warmte en zwart zand. Mooie combinatie voor de mannen tijdens de tweede etappe. Een etappe die vertrok met een lange verbinding vanuit San Luis van zo'n 300km. Lange rechte wegen met langzaam steeds meer zicht op het Andes gebied.

Het was een snelle etappe vandaag. Bij Maurik is meerdere malen het gps-signaal afgegaan dat waarschuwed voor het overschreiden van de 140km limiet. Deze hoge snelheid van het DakarSpeed team leide er toe dat ze op een gegeven moment zelfs Aart in haalden, tot zeer groot genoegen van Maurik.

Even later moest hij deze overwonnen positie echter weer afstaan. In de duinen bleken de SchoonesDakar mannen toch weer nog ff wat handiger, en zijn zij DakarSpeed weer voorbij gegaan.

De Dutch Desert Wings waren ver van de strijdveld verwijderd door hun latere start. Ook zij hebben echter zeer snel gereden op zowel de lange paden als de duinen. Ondanks dat er nog een buggy een eind gesleept is, hebben ze een 32 positie behaald tijdens deze etappe!

De monteurs hebben een lange nacht werk gehad. De hoge snelheid van Dakarspeed heeft zijn tol geeist van de wagen en er is flink gelast en gedaan om alles weer klaar te krijgen voor etappe 3 naar San Juan.


Terug naar het overzicht